Uitvaartverzekeraar Belgie

Verzekeringen

DVV is in 1929 opgericht en ontstaan uit het Algemeen Christelijk Werknemersverbond. De grootste verzekeraar in Belgie is AG Insurance. Volgens de eigen website heeft het bedrijf 3,5 miljoen particuliere klanten. AG Insurance is eigendom van Ageas (75%) en BNP Paribas Fortis (25%). Er werken ruim 4400 personeelsleden. Het marktaandeel in levensverzekeringen is 27.7% en het aandeel in niet-leven/schadeverzekeringen 16.5% bedraagt.

engel op begraafplaats

Uitvaartverzekeraar Belgie

In Belgie zijn meer dan 500 begrafenisondernemingen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft zowel voordelen voor de klant, begrafenisondernemer als de uitvaartverzekeraar. De klant hoeft zich met de verzekering geen zorgen meer te maken over het financiele aspect van het overlijden. Op het moment zijn er betalingsproblemen in 5% van de overlijdensgevallen. De uitvaartverzekeraar kan met een verzekering een flink stuk gemoedsrust bieden aan zowel de klant als de begrafenisondernemer. De klant heeft de keus door de premie maandelijks, jaarlijks of eenmalig te betalen. In de regel is de uitvaartverzekering goedkoper naarmate men een hogere premie betaalt.

weinig uitvaartverzekeringen
In Belgie zijn relatief weinig uitvaartverzekeringen afgesloten. Uit een studie uit 2009/2010 bleek dat slechts 11% van de ondervraagden een uitvaartverzekering had afgesloten. Dit percentage ligt ver onder het aantal afgesloten begrafenisverzekeringen in de buurlanden van Belgie.