Goedkope begrafenis

Bij een kapitaalverzekering ontvangen de familieleden na het overlijden van de verzekerde een som met geld. Als men een goedkope begrafenis of crematie wilt dan moet men zelf zoveel als mogelijk de zaken regelen. Een begrafenisondernemer zal doorgaans voor duurdere producten kiezen en hogere kosten rekenen voor zijn diensten.

Grafkist

Op het internet zijn diverse bedrijven actief waar men goedkope grafkisten en aanvullende diensten kan kopen. De goedkoopste grafkist kost 199 euro en is gemaakt van spaanplaat met eikenprintfolie. De kist kan binnen 3-12 uur gratis en discreet bezorgd worden. Voor 299 euro is er een massief grenen grafkist te koop met een natuurkatoenen kistbekleding. Een zelfbouw grafkist is al beschikbaar voor 169 euro. In het laatste geval adviseert de verkoper wel vooraf contact op te nemen met het crematorium of de kist geaccepteerd wordt.

Goedkope begrafenis

Behalve grafkisten kunnen er ook aanvullende diensten gekocht worden. Zo vraagt een internet begrafenisbedrijf voor de laatste verzorging en opbaring van de overledene 249 euro. Voor de verhuur en het transport van een koelinstallatie van de kist van de overledene wordt 299 euro gerekend. Een kist met rouwvervoer naar de begraafplaats of crematorium is al mogelijk vanaf 299 euro. Het mag duidelijk zijn; als men kiest voor zelf zaken regelen dan kan er veel geld bespaard worden. Een goedkope begrafenis die door een begrafenisondernemer wordt geregeld zal beduidend duurder kosten. Uiteraard is het verstandig als de familie vooraf in kennis wordt gesteld en niet voor verrassingen komt te staan. Veel familieleden zullen toch liever wat meer geld spenderen aan een verzorgde uitvaart dan een goedkope begrafenis zelf regelen.